vijesti
6

Čavić: SNSD-ovi predstavnici pritiskom i mobingom žele glasove na izborima

FENA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić optužio je danas Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "da mobinguje zaposlene u institucijama, javnim preduzećima i fondovima zahtjevima da popune upitnik da će glasati za SNSD na predstojećim izborima, što je nedopustivo i predstavlja i krivično djelo".

Taj mobing, kaže, provode direktori i odgovorne osobe u institucijama RS-a iz reda SNSD-a, jer u toj stranci, kako je naveo, žele da utvrde tačan broj sigurnih glasova.

Čavić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci pokazao obrazac koji predstavnici SNSD-a na odgovornim funkcijama daju radnicima, a koji moraju navesti ime i prezime, članove porodica i onih koji će glasati za SNSD.

-Budući da se radi o višestrukom krivičnom djelu koje provode odgovorne osobe imenovane u javnim preduzećima, institucijama i ustanovama, pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a da hitno provede istrage, jer je činjenica da se ovim želi uticati na izborni proces pritiskom i mobingom na radnike - tvrdi predsjednik NDP-a.

Podsjeća da svaki čovjek i po ustavu ima pravo na izborno opredjeljenje i da niko ne može da traži podatke ili vrši pritisak kako da glasa.

Čavić je pozvao sve osobe koje su pod „takvim pritiskom, a spremne su da svjedoče, da dođu u NDP, a on će pokrenuti zahtjev za istragu i krivično gonjenje onih koji zloupotrebljavaju položaj kako bi usmjerili biračku volju ljudi suprotno zakonu“.

-To pokazuje da vlast u RS-u provodi i nezakonite radnje da bi ostvarila što veći izborni rezultat - ustvrdio je Dragan Čavić.