BiH
16

Zvizdić smijenio ministre iz DF-a, zastupnici 10. decembra o potvrđivanju smjene

Piše: Er. M.
Matanović, Zvizdić i Suljagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Matanović, Zvizdić i Suljagić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić praktično je smijenio ministre iz reda Demokratske fronte u ovom organu izvršne vlasti, a zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će se 10. decembra izjasniti o potvrđivanju smjene ministra komunikacija i saobraćaja BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića.

Zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) kazao je kako je Kolegiji u proširenom sastavu utvrdio dnevni red od blizu osamdeset tačaka za sutrašnju sjednici Zastupničkog doma.

"Bilo je intervencija i zahtjeva za dopunu dnevnog reda i nešto je prihvaćeno, a nešto je odbačeno. Došao je i zahtjev od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića za stavljanje na dnevni red smjene ministra komunikacija i saobraćaja Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane Emira Suljagića. Pošto predsjedavajući koji je predlagač te tačke dnevnog reda nije prisutan u BiH jer je na službenom putu u Kini, dogovoreno je da se ta tačka nađe na dnevnom redu 10. decembra", kazao je Bosić.

On je rekao da još uvijek nije definisan stav Saveza za promjene u vezi sa smjenom funkcionera iz reda Demokratske fronte.

"Mi ćemo još porazgovarati sa partnerima u Parlamentarnoj skupštini BiH i razjasniti pojedine stvari. Ostaje naš stav i mi mislimo da je ministar iz Demokratske fronte dobro radio svoj posao, ali podržavamo zahtjeve i većinskih partnera iz Federacije BiH, kao i njihove interese vezane za formiranje vlasti u Federaciji BiH", rekao je Bosić.