Kapiten štiti džepove kolega
1.6k

VIDEO / Zmajevi odbili doći na humanitarnu večeru u Chicagu

Piše: N. J.
Nogometni reprezentativci BiH su odbili učestvovati na humanitarnoj večeri u Chicagu, na kojoj je trebao biti prikupljen novac za projekt "Naša realnost", koji pomaže siromašnim ljudima u našoj zemlji.

Kako su saopćili organizatori, Komitet za normalizaciju NSBiH je dao pismenu potvrdu da će rukovodstvo reprezentacije, kao i svi reprezentativci koji stignu u Chicago, prisustvovati ovoj večeri, no, to se ipak nije desilo.

"Zmajevi nisu došli, nema humanosti na djelu. Selektor Sušić nam je rekao da njegovi igrači imaju nešto protiv da budu humani. Kapiten Spahić, koji nije ni došao u Chicago, poručio je da igrače treba zaštititi, da ne žele davati donacije i da niko ne bi trebao zavlačiti ruku u njihov džep. No, oni nisu ni trebali davati nikakve donacije, već dati podršku svojim dolaskom i družiti se s navijačima koji su platili skupe hotele i došli ovdje kako bi pomogli i pritom se družili s reprezentativcima", kazala je Drita Haziraj, urednica i voditeljica tv projekta "Naša realnost", dodajući kako je humanitarna večera na ovaj način otkazana.

Naši će zaštićeni reprezentativci u petak u tri sata ujutro po našem vremenu istrčati na teren stadiona Soldier Field u Chicagu u prijateljskoj utakmici protiv Meksika. Protekle subote su poraženi u prijateljskom susretu protiv Irske u Dablinu rezultatom 1:0.