Sarajevo Holiday Market
74

Zimske radosti za najmlađe: Sutra na Zimu na Vilsu stiže i Djed Mraz, a kočija kreće od zgrade Općine

S. Š.
Najdraže mjesto za stvaranje predivnih uspomena dječice ali i odraslih definitivno je Zima na Vilsu na Vilsonovom šetalištu. Na posebnu radost najmlađih, sutra sa početkom u 18:00 dolazi najiščekivanija osoba za 2023.godinu sa poklonima - Djeda Mraz!

Kako su organizatori najavili, bajkovito ukrašena kočija sa Sjevernog pola, dolazi ispred Opštine Novo Sarajevo i kretati će se prema manifestaciji Zima na Vilsu, gdje će Djeda Mraza dočekati brojna dječica kako na Vilsonovom šetalištu, tako i na krajnjem odredištu - Zimi na Vilsu!

Djeda Mraz će sa sobom imati veliki džak, prepun slatkiša i sokića za najmlađe posjetitelje, U Coca Cola mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se Kuća Djeda Mraza gdje će on boraviti radnim danima od 17 do 21 sati, a vikendom od 12 do 21 sati.

Najmlađi posjetioci će uživati, a mogu se i slikati sa omiljenim djedicom.

Napominjemo da je prostor bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i Jaffa cakes klizalište površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište, kao i veliki Luna park.

Odrasli će zasigurno najviše uživati u Carlsberg Beer Gardenu, a na ovom linku možete vidjeti cjelokupni program za mjesec decembar.

Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market je već trinaest godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...). Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.