BiH
26

Zijad Turković tvrdi da nije kriv za napad na zatvorskog policajca

Piše: E. F.
Zijad Turković (Foto: Sud BiH)
Zijad Turković (Foto: Sud BiH)
Zijad Turković, optuženi za napad na zatvorskog policajca koji se dogodio u junu prošle godine, ustvrdio je danas pred sudijom za prethodni postupak Suda BiH da nije kriv za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, potvrđeno je za Klix.ba u Sudu BiH.

Inače, protiv Turkovića, koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog niza najtežih krivičnih djela, Tužilaštvo BiH je podiglo novu optužnicu jer je 10. juna prošle godine udario zavodskog policajca.

Udarcem je policajcu nanio lakšu tjelesnu povredu u predjelu glave, nakon čega je savladan i odveden u ćeliju.

Istom optužnicom Turkovića se tereti i da je 20. marta ove godine napao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi, te upućivao ozbiljne prijetnje zavodskom službeniku, kao i upravitelju Pritvorske jedinice Suda BiH.

Protiv Turkovića je i Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo optužnicu prošle sedmice i to zbog prijetnji koje je upućivao suvlasnici Dnevnog avaza Azri Radončić.

Turković je, kako je istraga pokazala, bio taj koji je u SMS porukama koje je slao Azri Radončić 21. aprila u 22:32, eksplicitno koristeći riječi: "Tika, taka... Tika, taka..." u prvoj poruci, a u drugoj je napisao: "...još malo je ostalo. Pokopno društvo".