BiH
1

Zenički ljekari bore se za život hrvatskog povratnika Nike Crepulje

Piše: E. M.
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Kantonalna bolnica u Zenici (Foto: Klix.ba)
Zenički ljekari bore se za život hrvatskog povratnika iz mjesta Ratanj kod Kraljevske Sutjeske, 74-godišnjeg Nike Crepulje, nakon što je njega i 79-godišnju Maricu Kristić jučer teško pretukao 22-godišnji Arnes Delalić iz Vareša.

Crepulja i Kristić zbrinuti su Kantonalnoj bolnici Zenica, a pretučena žena je van životne opasnosti, potvrđeno je Klix.ba.

"Pacijent N. C. koji je zadobio teže tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma kostiju lica u toku jučerašnjeg dana podvrgnut je operativnom zahvatu i nakon hirurškog zbrinjavanja, sa Odjela maksilofacijalne hirurgije, premješten u jedinicu Intenzivne njege hirurškog šoka, a njegovo stanje je životno ugrožavajuće", kazala je Dženana Hedžić, portparol Kantonalne bolnice Zenica za Klix.ba.

Hedžić je još kazala da Marica Kristić neće biti podvrgnuta operativnom zahvatu, kako je bilo prvobitno planirano.

"Osoba M. K. je zadobila teže tjelesne povrede u vidu višestrukih prijeloma kostiju licu i nije životno ugrožena. Ona je zadržana na hospitalizaciji na Odjelu maksilofacijalne hirurgije gdje je pod intenzivnim nadzorom ljekara specijalista maksilofacijalne hirurgije, neurohirugije te neuropsihijatrije. Također, za povrijeđenu nije potreban operativni zahvat", dodala je Hedžić.

Podsjetimo, kaknjska policija uhapsila je u utorak ujutro 22-godišnjeg Arnesa Delića iz Vareša, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak 21. aprila oko 23.30 sati u mjestu Ratanj,, nasilno ušao u kuću Nike Crepulje te je tom prilikom njemu i Marici Kristić, koja je takođe bila u kući, nanio tjelesne povrede u vidu višestrukih preloma kostiju lica. Nakon završetka istražnih radnji Delić je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zenica.