Neizmjerno zahvalna
977

Zeničanka se emotivnom porukom oprostila od preminulog policajca koji joj je spasio život

Piše: E. M.
Sajjra Poljo i njen heroj Mario Bilić
Sajjra Poljo i njen heroj Mario Bilić
Iznenadna smrt 44-godišnjeg policajca Marija Bilića potresla je građane Zenice, a posebno 13-godišnju Zeničanku Sajjru Poljo koju je Bilić nakon saobraćajne nesreće spasio od smrti.

Bilić je bio službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a kroz svoj radni staž često je bio viđen u najtežim intervencijama. Jedna od njih je i saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđena Sajjra Poljo ovisila o njemu.

Mario je s kolegom s kojim je bio na dužnosti, a vidjevši stanje u kojem se djevojčica nalazi, odlučio imobilizirati najteže povrede te je prebaciti u bolnicu. Ljekari su potvrdili da je Sajjru dovezao i da joj je pružena pomoć "u posljednji čas” te da bi ishod bio zasigurno koban po Sajjru da policajci nisu odlučili da je odmah povezu s mjesta nesreće.

Upravo zbog svega ovoga na posebno emotivan način od Bilića se oprostila Sajjra koja je danas članica Streljačkog kluba osoba s invaliditetom s kojim je osvojila pehar i posvetila ga Biliću.

"S neizmjernom ljubavi, poštovanjem i tugom, duboko u srcu čuvat ću uspomenu na tvoj dragi lik i plemenitost. Naša fotografija kao dragi podsjetnik, trenutak zaustavljen u vremenu i zaključan u mom srcu. Tu smo sretni i nasmijani među ljudima koje volimo. Iako šetaš nekim drugim svijetom, nekim drugim nebom, iako nisi s nama, ti ćeš i dalje biti moj anđeo čuvar", napisala je Sajjra te dodala:

"Ponosna sam na tebe! Ponosna na sebe! Radost svoju ću saopštiti svijetu, ali moja bol i tuga neka ostanu za mene. Danas, Mario, povodom godišnjice Novog Sarajeva pucala sam za tebe. SKOSI Zenica i ja osvojili smo prvo mjesto. Danas, Mario, pehar želim posvetiti tebi. Svaku medalju želim posvetiti tebi... Jer, Mario, da nije bilo tebe, ne bi bilo danas ni mene. Pogledaj me, živote, u oči pa mi reci zašto uzimaš sve što volim? Neka ti je lahka zemlja bosanska".

Sahrana Marija Bilića bit će obavljena u utorak na Gradskom groblju Prašnice u 14 sati.