BiH
268

Zeničanin Senid Kulačić koji je sinoć ubijen, danas trebao slaviti 28. rođendan

Piše: E. M.
Mjesto napada (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mjesto napada (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetosmogodišnjeg Zeničanina Senida Kulačića sinoć je napala, za sada nepoznata osoba u ulici Fra Grge Martića u Zenici, a 20-tak minuta poslije napada Senid je preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Senidu je nepoznata osoba sinoć oko 22 sata zadala ubod nožem u predjelu desne butine pogodivši arteriju zbog čega je mladić iskrvario i podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na mjestu napada, policija je sinoć obavila uviđaj, a potraga za dvije osobe koje se sumnjiče da su napale Kulačića još traje.

Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić je kazala kako su u toku protekle noći ispitane dvije osobe.

"Sinoć je obavljen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac. Za sada tragamo za još dvije osobe, a radi se na utvrđivanju okolnosti samog napada", izjavila je Ahmić.

Glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Mirna Poljac je izjavila kako će u toku dana dežurni tužilac zatražiti obdukciju tijela Senida Kulačiča kako bi se utvrdio uzrok smrti. Dežurni operativni MUP-a ZDK je sinoć

Kulačić je danas trebao proslaviti svoj 28. rođendan, a u Zenici je poznat kao sportista, nogometaš, koji je nastupao za brojne klubove. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za klubove u Hrvatskoj kao što su Šibenik, Primorac i Novalja, dok je u BiH igrao za Gabelu, Podgrmeč, Slogu, Čelik i Rudar iz Zenice.

Građani Zenice su na društvenim mrežama, od saznanja da je njihov sugrađanin podlegao povredama, digli glas da ne žele živjeti u nesigurnom gradu te traže da se stane u kraj oduzimanju života, posebno na ulicama.