BiH
286

Zenica: Upriličen iftar za pripadnike OSBiH i turskog bataljona Eufora

Piše: J. H.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Asocijacija mostovi prijateljstva Bosne i Hercegovine Zenica u suradnji sa istanbulskom općinom Uskudar večeras je u dvorištu Doma armije u Zenici organizovala 14. po redu iftar za postače, a večeras su ugostili vojnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i turskog bataljona Eufora iz Sarajeva.

Četrnaesti po redu iftar za postače organizuje se u okviru projekta između dvije pobratime općine, općine Uskudar iz Istanbula i općine Zenica, a u okviru mjeseca ramazana bit će pripremljeno ukupno oko 3.000 iftara.

"Mi smo večeras organizovali 14. po redu iftar za postače. Do sada smo imali goste iz različitih udruženja, džemata, mjesnih zajednica, a večeras su nam čast ukazali gosti iz Euforove baze iz Butmira, te predstavnici OSBiH iz kasarne 7. muslimanske brigade iz Zenice, a sa nama je i bivši ambasador BiH Besim Spahić i druge zvanice. Mi ćemo u narednom periodu organizovati iftare i u svim djelovima općine Zenica, a posebno u Nemilskom slivu gdje su naseljena mjesta nedavno doživjela velike elementarne nepogode, kao i u Babinskom slivu i Željeznom polju", kazao je predsjednik Asocijacije mostovi prijateljstva BiH - Zenica, Jasmin Imamović.

Nakon iftara, prisutni su klanjali akšam-namaz, nakon čega je uslijedilo druženje uz sevdah, a iz Asocijacije mostovi prijateljstva BiH - Zenica su najavili da će i u narednom periodu raditi na jačanju prijateljstva između Bosne i Hercegovine i Turske.