Projekt Srednje muzičke škole
1

Zenica: SMS porukama roditelje obavještavaju o aktivnostima djece

Klix.ba
U sali Srednje muzičke škole u Zenici zvanično je prezentirana SMS usluga elektronskog dnevnika - projekta Savremenog školskog internet portala, koji se u ovoj školi koristi od 2009. godine.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Profesori su prepoznali sve prednosti ovakvog načina komuniciranja i više smo nego zadovoljni postignutim rezultatima, što nam je dodatni motiv za dalji rad. Vjerujemo da je uvođenje ove komunikacije poboljšalo odnos između profesora i učenika", izjavila je direktorica Srednje muzičke škole u Zenici Meliha Salčinović.

Aplikacija internet dnevnika u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici aktivna je od 2009. godine, a Miralem Mehić, predstavnik kompanije Port Zenica, koji je razvio ovaj sistem, izjavio je da su svi ponosni na ovaj projekt.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Doista smo ponosni na rezultate koje smo ostvarili i ono što danas uvodimo je novina na području Bosne i Hercegovine, a što je odavno poznato u regiji. Radi se o SMS komunikaciji između roditelja i profesora, gdje roditelji SMS notifikacijama dobijaju izvještaje o (ne)aktivnostima svoje djece u školi", kazao je Miralem Mehić.

Mehić je potom demonstrirao rad ovog sistema, a prvi podaci SMS porukom su bili dostupni već nakon 15-20 sekundi od upisane ocjene.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Cijena SMS-a iznosi 0,10 KM, a ista je dostupna za tri mobilna operatera u Bosni i Hercegovini.

Elektronski dnevnik je jedan od gradivnih elemenata SŠIP projekta, koji također čine elektronska biblioteka, moduli za printanje školskih dokumenata, multimedijalne galerije i drugo.