BiH
0

Zbog tučnjave u Grudama privedeno više osoba

FENA
U ulici dr. Franje Tuđmana u Grudama u subotu, 11. oktobra došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije.

Naime, službenici Policijske postaje Grude tiokom kontrole saobraćaja zaustavili su motorno vozilo marke "VW golf" stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao I. K. (25) iz Dužica, općina Široki Brijeg, a s njim u vozilu su se nalazili P. K. (21), J.Č. (18) i dvije djevojke.

Izvršenim alko-testiranjem kod vozača je izmjereno 2,25 g/kg alkohola u dahu te je isti isključen iz saobraćaja. Nakon toga I. K. je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a isto to činio je i njegov suvozač. Ubrzo je na lice mjesta pristigla veća grupa građana te je izbila tučnjava između I. K., J. Č. i P. K. (21), s jedne strane, i te tri nepoznate osobe, s druge strane.

Policijski službenici upotrijebili su sredstava prisile te su lišili slobode I. K. i J. Č., nakon čega im je izrečena mjera zadržavanja, a u subotu jutro slobode su lišeni P. K. (21) iz Dužica te A. M. (21), M. M. (21), oba iz Ružića, općina Grude i I. M. (22) iz Gruda, za koje je utvrđeno da su sudionici tučnjave.

Nad navedenim osobama izvršena je prekršajna obrada i protiv njih će PP Grude podnijeti na Općinskom sudu u Ljubuškom zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Uz to, osobe kojima je bila izrečena mjera zadržavanja udarcima rukama i nogama demolirali su vrata prostorija za zadržavanje u koje su bili smješteni.

Po završetku kriminalističke obrade PP Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv I. K. i J. Č. zbog osnovane sumnje da su na opisani način počinili kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.