BiH
26

Zbog problema sa papirologijom 100 kamiondžija od srijede "zarobljeno" u krugu zeničke željezare

Piše: E. M.
Oko stotinu prijevoznika iz svih dijelova Evrope od srijede je zatvoreno u krugu zeničkog ArcelorMittala jer ne mogu dobiti papire da izvrše transport robe.

U jutarnjim satima sa kamiondžijama koji su tu već četvrti dan, predstavnici kompanije, u prisustvu policije, obavili su razgovor te su obećali rješavanje njihovog problema u narednih sat ili dva.

"Radi se o grešci na nekom njihovom kompjuterskom sistemu nakon mijenjanja nekih programa. Mi smo robu utovarili, ali ne možemo napustiti krug fabrike dok ne dobijemo potrebne papire", kazao je za Klix.ba jedan od prijevoznika iz Sandžaka.

Iz ArcelorMittala za Klix.ba kažu kako su imali neubičajeno velik broj narudžbi te da rade na otklanjanju greške u internom sistemu kako bi prijevoznici mogli krenuti ka odredištima. Također, svim vozačima koji već nekoliko dana čekaju potrebne papire osigurali su hranu i druge potrepštine.

Inače, kompanija ArcelorMittal jedan je od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini te dnevno opskrbe desetine kamiona novim izvozni materijalom. Upravo, uvođenje novog sistema, zbog čega je nastao problem u izdavanju dokumentacije, je urađen kako bi se ubrzao čitav proces.