BiH
0

Zbog navođenja na prostituciju Sabihi Hasanović izrečena presuda

FENA
Na temelju optužnice tužiteljice tuzlanskog Županijskog tužiteljstva Dijane Milić, Općinski sud u Tuzli danas je donio nepravomoćnu presudu i proglasio krivom Sabihu Hasanović (46), zbog navođenja na prostituciju.

Hasanovićevoj je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, a s obzirom da je od ranije poznata po izvršenju istog kaznenog djela produžena joj je mjera pritvora.

Županijsko tužiteljstvo podiglo je 21. travnja optužnicu protiv Sabihe Hasanović iz Kalesije, nastanjene u Tuzli, a koja je uhićena u sklopu akcije MUP-a TŽ-a na razbijanju lanca prostitucije 25. ožujka.

U optužnici je navedeno da je imenovana od 2006. do uhićenja dvije žene "Amiru" i "Pašu", koje su bile bez sredstava za život, primila na stan, a potom navodila na prostituciju. Hasanovićeva im je nalazila muškarce, dovodila ih u stan, ili "Amiru" i "Pašu" slala u motele "Rudar" i "Diskrecija" u Tuzli, odnosno stanove muškaraca koji su plaćali seksualne usluge. Novac od seksulanih usluga, od 20 do 100 KM, Hasanovićeva je uzimala za sebe.