BiH
123

Završeno asfaltiranje na Stupu, obustava saobraćaja više neće biti

Piše: E.S.H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon završenog asfaltiranja, u jutarnjim satima je pušten sabraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici u pravcu Ilidža-Baščaršija, potvrđeno je za Klix.ba u Direkciji za ceste Kantona Sarajevo.

"Sve četiri trake su u funkciji, završeno je asfaltiranje i svi drugi neophodni radovi", rekla nam je Alma Zilić iz Direkcije za ceste.

U popodnevnim satima će biti pušten saobraćaj iz Rajlovca prema Aerodromu, a saobraćaj će se odvijati i preko mostova.

"Završeni su asfalterski radovi na tri rampe, ostala još rampa A na kojoj su nedavno počeli radovi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Srušeni su objekti i radovi su nastavljeni i intenzivirat će se u narednom periodu", rekla nam je Zilić.

Napomenula je da obustava saobraćaja više neće biti, a potrebno je još skinuti fizičke prepreke koje su postavljene zbog radova, ali uraditi i servisne saobraćajnice u naseljima.

Saobraćaj iz Rajlovca prema Ilidži će se odvijati kroz ulicu Hifzi Bjelavca na Stupu.

"U dogovoru s MUP-om Kantona Sarajevo, postavljene su instalacije za videonadzor u pothodnicima. Kamere će biti spojene sa policijom, u službi sigurnosti građana. Dakle, u toku su finalni radovi u pothodnicima i tramvajskim terminalima", pojasnila nam je Alma Zilić.

Podsjećamo, prethodnih dana su zabilježene ogromne gužve prema izlazu iz grada, tačnije na Stupu, a zbog asfaltiranja saobraćajnice na Stupu.