BiH
20

Završeni mirni protesti građana u Sarajevu

Klix.ba
I danas su održani mirni protesti građana Sarajeva. Blizu 200 demonstranata izašlo je na ulice tražiti svoja prava, a njima se pridružio i proslavljeni glumac Rade Šerbedžija.

Demonstranti su danas na protestima nosili transparente na kojima je pisalo "Vlada, sudstvo, tužilaštvo, mafija", "Studenti, slobodno se priključite na mirne demonstracije".

Kao i prethodnih dana pozivali su na mirne proteste te incidenti nisu zabilježeni.

Podršku im je pružio i Šerbedžija.

"Imaju pravo da traže mirnim putem odgovore na pitanja postavljenja ljudima koje su oni izabrali", kazao je proslavljeni hrvatski glumac.

Šerbedžija je bh. građanima poručio da mogu biti zadovoljni sa onim što su već napravili, jer se jedan glas već pokrenuo.

"Ovo je pravi bunt naroda", kazao je on.

Tokom današnjih protesta, jedna grupa demonstranata odvojila se i blokirala raskrsnicu na Skenderiji, ali ubrzo nakon toga raskrsnica je ponovo odblokirana.

Oko 17 sati demonstranti su se razišli i saobraćajnica kod Higijenskog zavoda je odblokirana.

Iako su za danas najavljivani masovni protesti, do toga nije došlo.

Podsjetimo, MUP Kantona Sarajevo saopštio je da raspolaže saznanjima da se u određenim dijelovima grada organizuju grupe mladih ljudi koji planiraju da okupljanje građana iskoriste za nasilne proteste usmjerene prema objektima institucija Kantona i BiH, te policiji.

Ipak, incidenata nije bilo.