BiH
0

Završen kontramiting i protest opozicije, građani se razišli i krenuli ka autobusima

Piše: A. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci završen je kontramiting koji su danas organizovale pristalice vladajuće strukture u Republici Srpskoj.

Nakon obraćanja govornika, a u prvom planu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, demonstranti su se razišli i krenuli ka autobusima i gradovima iz kojih su danas došli podržati principe i zastupanja aktuelne vlasti u RS-u.

Šetnja koja je danas bila najavljena kroz centar Banje Luke je otkazana, a okupljeni su poslušali svog vođu, Milorada Dodika i mirnim i demokratskim putem uputili se prema autobusima.

Podsjećamo, danas je na Trgu Krajine u Banjoj Luci bilo prisutno nekoliko hiljada građana, koji su transparentima, uzvicima i aplauzima ispratili govor Milorada Dodika, Željku Cvijanović, Nebojšu Radmanovića i ostale političare aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

S druge strane, u parku "Mladen Stojanović" pristalice opozicije koje su danas izrazike svoje nezadovoljstvo mirnim demonstracijama, također su se počeli razilaziti.

Kako javljaju fotoreporteri portala Klix.ba iz Banja Luke, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a su istaknuli kako ne postoji mogućnost da dođe do fizičkog kontakta i sukoba dvije grupe.