Gaf u Parlamentu FBiH
71

Zaimović objašnjavao poslovnik zastupniku pa rekao da "mjesec i 30 dana nisu isto"

Klix.ba
Foto: FENA
Foto: FENA
Predsjedavajući 31. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović je pojašnjavao danas poslovnik Vlade FBiH prilikom čega je ustvrdio da 30 dana nije jedan mjesec.

Zastupnik Zijat Mušić je uoči glasanja o dnevnom redu pitao zbog čega jedna od tačaka nisu i izmjene Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca s obzirom na to da ga je uputio u parlamentarnu proceduru prije mjesec, odnosno tačno 25. februara.

Predsjedavajući Zaimović mu je pojasnio da je sam prijedlog imao tehničkih nedostataka i da nije bio preveden na hrvatski jezik, što je stručnim službama oduzelo tri dana, pa je tačka upućena Vladi FBiH tek 28. februara.

S obzirom na to da je i danas 28. mart, pitanje Mušića je i dalje bilo na mjestu, međutim Zaimović mu je pojasnio da 30 dana i mjesec nisu isto.

"Vlada u skladu s poslovnikom ima mjesec, a ne 30 dana da to dostavi. I to ističe prekosutra. S druge strane Dom naroda ni po jednom poslovniku nema obavezu da čeka da Predstavnički dom usvoji neki zakon", rekao je Zaimović i tako ostao nejasan te uskratio Mušića za odgovor.