Razgovor u Banjoj Luci
14

Za otvaranje granice na Svilaju potrebno potpisati sporazum s Hrvatskom i osigurati novac

B. R.
Foto: Ministarstvo prometa i komunikacija BiH
Foto: Ministarstvo prometa i komunikacija BiH
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Miro Džakula održali su danas u Banjoj Luci sastanak o otvaranju privremenog graničnog prijelaza Svilaj za putnički promet, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Sastanku su prisustvovali članovi Uprave i predstavnici izvođača. Otvaranje ovog privremenog graničnog prijelaza za putnički promet, kako je navedeno, od velikog je značaja za sigurnost granice i početak korištenja novoizgrađenog mosta na rijeci Savi.

Da bi se stvorili uslovi za njegov nesmetan rad, na sastanku su doneseni određeni zaključci.

"Potrebno je da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine potpiše Ugovor o graničnim prijelazima sa Republikom Hrvatskom kojim bi se riješio status novoizgrađenog graničnog prijelaza Svilaj, da nadležna ministarstva osiguraju finansijska i druga sredstva, kao i da se riješe infrastrukturna pitanja neophodna za završetak izgradnje novog graničnog prijelaza Svilaj, a sve u najkraćem mogućem roku", saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.