BiH
249

Vučić ispunio obećanje: Općini Srebrenica jutros uplaćena dva miliona eura

Piše: S. H.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na investiciono-razvojnoj konferenciji općini Srebrenica obećao pomoć od deset miliona KM, s tim da će četiri miliona biti uplaćena odmah. Obećanje je ispunio i jutros su dva miliona eura uplaćena na račun Općine.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković za Klix.ba je potvrdio da je Vlada Srbije jutros uplatila novčana sredstva koja su obećana na investicionoj konferenciji u Srebrenici prošle sedmice.

"Novac je jutros uplaćen i to u iznosu od dva miliona eura. Ova sredstva su za nas velika pomoć, jer ćemo ovim novcem prije svega zatvoriti budžetski deficit koji je nastao nakon izdvajanja za sanaciju posljedica poplava 2012. i 2014. godine", istakao je Duraković za Klix.ba.

Načelnik je dodao da će ostatak novca biti preusmjeren za redovni budžetski program za narednu godinu, ali će se napraviti plan na koji način iskoristiti ta sredstva.

Osim već uplaćenih sredstava Vučić je općini Srebrenica obećao dodatnih šest miliona KM, koji će se investirati kroz razne zajedničke projekte.