BiH
10

Vozači Holland rent-a-cara se razišli ispred PU Novi Grad, čeka se mišljenje inspekcije

Piše: N. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radnici firme Holland Company razišli su se sinoć nakon što su pred Policijsku upravu Novi Grad u Sarajevu došli sa svojih 14 vozila za rent-a-car pošto je policija prethodno skinula tablice sa četiri njihova vozila, potvrdio je za Klix.ba direktor ove firme Adnan Lunja.

Prema riječima našeg sagovornika, vozači Holland rent-a-cara sinoć su, poslije 21 sat, došli pred PU Novi Grad, jer je jedan od policajaca rekao da ide dalje skidati tablice sa njihovih vozila.

"Tada sam odlučio dovesti sva vozila pred PU kako se oni ne bi mučili. Pokušao sam objasniti da imam sve papire za djelatnost kojom se bavim, ali oni nisu slušali. Na kraju su ostali pri tome da nam ne vrate tablice za četiri vozila, te da sačekaju mišljenje saobraćajne inspekcije, na osnovu kojeg će ubuduće djelovati", rekao je Lunja za naš portal.

Pojašnjava da su policajci zbunjeni time što Holland Company nudi uslugu rent-a-car sa vozačem, pri čemu se prethodno potpisuje ugovor sa svakim klijentom.

"Sve je propisano novim Zakonom o taksi prijevozu, no problem je u različitom tumačenju toga zakona. Policija već neko vrijeme podliježe pritiscima iz Sarajevotaxija, koji želi imati monopol kada je riječ o taksi uslugama i zbog toga se sve ovo dešava. Najgore je to što nas ovako ponižavaju i što nas trpaju u isti koš sa 'divljim' taksistima iako imamo sve potrebne papire i registrovanu firmu", ističe naš sagovornik.

Na kraju je dodao kako očekuje da će u policiji uvidjeti grešku te Holland Companyju vratiti tablice koje su im oduzeli.