BiH
930

Vozača GRAS-a Fehima Oruča čuvaju policajci, kolege ne žele pričati sa njim

Piše: J. Hadžiahmetović
Oruč je jučer doživio verbalni napad (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Oruč je jučer doživio verbalni napad (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fehim Oruč, vozač GRAS-a, preduzeća čiji su radnici već osmi dan u štrajku, jučer se odlučio na hrabar potez. Uzeo je nalog i sjeo za volan minibusa koji saobraća na relaciji Latinska ćuprija - Mahmutovac.

Iako je jučer pretrpio omalovažavanja i verbalne napade kolega, Oruča to nije pokolebalo. I jutros je uzeo nalog i sjeo za volan minibusa, ovog puta malo starijeg u odnosu na jučerašnji koji je ostao u kvaru.

"Danas nema problema kao jučer. Policija je pored mene i kad napravim krug pitaju me da li je bilo problema. Ja se samo trudim da obavljam svoj posao", kazao je Oruč za portal Klix.ba.

Kada je jutros došao po nalog u dispečerski centar GRAS-a, nijedan njegov kolega nije htio pričati sa njim.

"Upitao sam ih kako su, međutim, niko nije odgovorio. Pozdravili su me samo dispečer i osoba koja brine o tehničkoj ispravnosti vozila. Ja ću ustrajati u svom poslu, jer cijenim građane Sarajeva i narod ove države", dodao je Oruč za naš portal.

Ni Oručeva supruga nije odobrila njegov jučerašnji potez.

"Ona kaže da nisam ovo trebao raditi, da se nisam trebao izdvajati od ostalih... Ali, ja sam uvijek bio patriota, i u ratu i poslije rata. Tako će ostati i ubuduće", poručuje Oruč.

V. d. direktorice GRAS-a Mubera Begić-Žiga pohvalila je ovaj hrabri potez Fehima Oruča.

"Slučaj Oruča je vrlo pozitivan i najvažnije je to da se nije desio nikakav problem kada je došao da preuzme nalog i vozilo. Nažalost, to se desilo jučer tokom dana, ali, hvala Bogu, bez težih posljedica. Sretna sam što bar jedan vozač izađe da vozi. Vjerujem da je i to od koristi. Bila bih sretna kad bi se javilo još vozača GRAS-a i da počnu obavljati ono što je njihova ugovorna obaveza", kazala je za portal Klix.ba Begić-Žiga.

Naša sagovornica kaže da nema nagovještaja da će i ostali uposlenici GRAS-a slijediti svijetli i hrabri primjer vozača Fehima Oruča, koji i danas služi građanima Sarajeva prevozeći ih od Latinske ćuprije do Mahmutovca.