Banja Luka
59

Vlado Đajić najavio proteste, Stanivuković kaže da će sve prijaviti MUP-u: Rade to na dan žalosti

S. Š.
Draško Stanivuković (Foto: A. Čavić/Grad Banja Luka)
Draško Stanivuković (Foto: A. Čavić/Grad Banja Luka)
Gradska uprava Grada Banje Luke osuđuje bilo kakva javna okupljanja i proteste, koji su najavljeni za danas kada je u RS-u proglašen Dan žalosti, a povodom stravičnog zločina koji se desio u Gradačcu. Proteste su najavili odbornici SNSD-a.
Podsjećamo, Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka sa odbornicima SNSD-a u Skupštini grada, saradnicima i građanima najavio da će blokirati saobraćaj kod Gradske uprave danas u 11:55 sati.

"Saobraćaj će biti blokiran zbog nezakonitog poskupljenja parkinga u Banjoj Luci", saopštili su iz Gradskog odbora SNSD-a.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem osudila je ovakvu najavu.

"Danas, kada je cijela Republika Srpska ujedinjena u borbi protiv nasilja, organizuje se jedan ovakav neprimjeren skup koji je mogao da bude održan bilo koji dan", navedeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Stanivuković kaže da Gradski odbor SNSD-a Banja Luka na Dan žalosti koji je proglašen u cijeloj BiH organizuje protest koji je mogao da se održi jučer ili sutra.

"Bez imalo empatije i političkog takta oni to rade baš danas na svojevrsni dan borbe protiv nasilja gdje su najavili i blokade ulica. Prijavit ćemo MUP-u ovaj nenajavljeni skup i blokadu ulica. Kada sam ja na ovaj način vodio borbe svaki put su me pripadnici MUP-a legitimisali i kažnjavali, a tako je bilo i jučer. Vidjet ćemo da li će reakcija biti ista i danas prema predvodniku skupa Vladi Đajiću i osobama koje budu podržale ovaj performans", istaknuo je Stanivuković.