BiH
0

Vlada Tuzlanskog kantona posjetila "Ditu" i "Konjuh": Na vrhu liste prioriteta

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Kompletna vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Bahrijom Umihanićem posjetila je danas Fabriku deterdženata "Dita" Tuzla, a zatim i Fabriku namještaja "Konjuh" Živinice.

Osim premijera i ministara vlade Tuzlanskog kantona u obilasku spomenutih firmi učestvovali su i vodeći ljudi Privredne komore Tuzlanskog kantona Nedret Kikanović i Suad Selimović.

Domaćini izvršnoj vlasti tuzlanskog kantona u Živinicama bili su direktor dioničkog društva "Konjuh" Admir Suljić i predsjednik sindikata ove firme Mevudin Trakić.

Direktor Suljić je ministre i premijera proveo kroz sve hale dioničkog društva "Konjuh" i upoznao ih o svim fazama proizvodnje,o proizvodnom asortimanu, trenutnim aktivnostima, kao i potencijalima živiničke fabrike namještaja.

Premijer vlade Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je u svom ekspozeu koji je prezentirao prilikom imenovanja na sjednici skupštine Tuzlanskog kantona istakao smjernice svog djelovanja i djelovanja Vlade na čijem je čelu i istakao neke od prioritetnih problema koji se moraju riješiti.

Fabrika "Konjuh" Živinice je na toj listi prioriteta u samom vrhu, a to je premijer istakao i danas prilikom radne posjete dioničkom društvu "Konjuh" Živinice.