Sastanak s premijerom
86

Vlada KS ima za cilj razviti institucionalni sistem finansiranja Udruženja "Dajte nam šansu“

S.H.P.
Ključnu ulogu u radu Udruženja "Dajte nam šansu“ imala je američka agencija USAID, koja je bila glavni nositelj finansiranja, organizacije i podrške njihovom radu. Također i Vlada Kantona Sarajevo je participirala u funkcioniranju ovog udruženja.

"Cilj Vlade Kantona Sarajevo sada je da razviju institucionalni sistem funkcioniranja i finansiranja ovog važnog udruženja", kazao je premijer KS Mario Nenadić.

Na sastanku osim Marija Nenadića i Ines Kavalec bili su još i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić.

Ovom prilikom, Kavalec je u prostorijama udruženja, prezentirala njihov dosadašnji rad, te informisala članove Vlade kako oni funkcioniraju na području šest bosanskohercegovačkih općina, sa sedam servisnih centara, od čega su dva u Kantonu Sarajevo, tačnije u općinama Stari Grad i Novi Grad.

Istakla je kako oni pružaju više od dvadeset različitih usluga djeci i osobama s poteškoćama u razvoju. Tu se prvenstveno misli na kratke odmore, cjelodnevne boravke, kreativne radionice, mobilne timove, prijevoze po potrebi, psihološku pomoć, opservaciju djece koje postoji sumnja na poteškoće, bell skill testove.

Potcrtala je i kako su sve usluge besplatne i dostupne, bez obzira o kojoj se poteškoći razvoja kod djece radi.