Štede novac
0

Vlada FBiH u Tuzlu stigla autobusom

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem, u radnu posjetu Tuzlanskom kantona stigla je s autobusom. Premijer Nikšić izjavio je da je dolazak autobusom u Tuzlu ideja Vlade FBiH, te da se na taj način želi uštedjeti novac.

Poslije tri sata vožnje od Sarajeva, preko Olova i Kladnja, autobus je stigao pred Hotel "Tuzla", gdje je po hitnom postupku usaglašen dnevni red za sutrašnju zajedničku sjednicu dvaju vlada.

"Ne bih mogao sa sigurnošću reći koliko ćemo novca uštedjeti na ovakav način, ali procijenjujem da je to suma do 5.000 KM. Ovo ja naša treća radna posjeta nekom od kantona i prva na koju smo stigli autobusom. Prethodno smo išli u Bihać i Goražde, a priznajem kako je malo iritirajuće kada u grad pod pratnjom dođe 20-ak automobila", kazao je premijer Nermin Nikšić.

Za sutra je predviđena zajednička sjednica Vlade FBiH i Vlade TK, na kojoj će se, između ostalog, razgovarati i o garanciji na kreditna sredstva koja od Razvojne banke FBiH želi uzeti Fabrika namještaja "Konjuh".

Danas će, pak, premijer Nikšić i resorni ministri imati niz protokolarnih posjeta, a izdvaja se "gostovanje" u preduzeću "Deling", za koje premijer TK Sead Čaušević, kaže kako je preduzeće sa ogromnim potencijalom i perspektivom.

Inače, Vlada TK je prema riječima premijera Čauševića kandidirala nekoliko krupnih pitanja i očekuje da se s Vladom FBiH postigne koncenzus u pogledu toga.

U autobusu koji je dovezao premijera Nikšića i federalne ministre iz Sarajeva, nije bilo ministra Envera Bijedića i sekretara Vlade FBiH Ismeta Trumića. Oni su svoje radne kolege dočekali u Tuzli.