BiH
0

Vlada BiH želi partnerske odnose s poljoprivrednicima

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali s predstavnicima udruga poljoprivrednika iz Odžaka, Orašja, Domaljevca-Šamca i Tuzlanskog kantona, Udruge duhanara iz Posavskog kantona, te predstavnicima Udruge poljoprivrednika BiH i Zadružnog saveza FBiH.

Federalna vlada, prema riječima premijera Brankovića, kroz partnerski odnos s poljoprivrednicima želi doći do najoptimalnijih rješenja koja vode sveobuhvatnoj reformi u ovom sektoru, kako je to i zacrtano u njezinu Mandatnom programu.

No, kako u Federaciji BiH postoji više od 50 udruga poljoprivrednih proizvođača na svim razinama vlasti, to je nužno da sami poljoprivrednici odrede zajedničke predstavnike koji će ih predstavljati u razgovorima s Vladom FBiH.

Stoga je danas zaključeno kako će iz Federalne k vladama kantona biti upućen dopis s kojim će, nadalje, biti upoznate sve udruge, a kojim se traži upravo stvaranje koordinacijskoga tijela koje će, u ime svih poljoprivrednika u FBiH, s Vladom FBiH i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodooprivrede i šumarstva tražiti najoptimalnija rješenja za sva bitna pitanja agrara, uključivši i raspodjelu poticajnih sredstava.

To bi trebalo učiniti što prije, kako bi Vlada FBiH već u februaru, na sjednici koju će održati u Posavskom kantonu, imala pred sobom usuglašena stajališta i mogla donijeti odgovarajuće odluke bitne za poljoprivrednu proizvodnju.