Filip Vujanović
0

"Vjerujem u saradnju svih zemalja u regionu"

FENA
Filip Vujanović
Filip Vujanović
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović izrazio je danas u Banjoj Luci uvjerenje da je moguća saradnja svih zemalja u regionu, te posebno naglasio da nema otvorenih pitanja u odnsima BiH i njegove zemlje.

On je u izjavi novinarima naglasio da je potrebno da se afirmiše ono što je pozitivno za saradnju zemalja okruženja.

„Problemi uvijek postoje i otvorena pitanja koja su realnost između pojedinih država ovog prostora“, rekao je Vujanović i dodao da nema otvorenih pitanja između BiH i Crne Gore te da postoji široki prostor saradnje u više oblasti.

Ocijenio je jako važnim uputiti poruku da ove dvije države nemaju niti jedno otvoreno pitanje i da se do sporazuma o jednom jako osjetljivom pitanju - o granici došlo u veoma kratkom roku, kao i da je preostalo još samo potpisivanje tog sporazuma.

„To će biti prvi sporazum o granici sa prostora država bivše Jugoslavije“, rekao je crnogorski predsjednik i ukazao da će to biti važna i vrijedna poruka.

Vujanović je u svom obraćanju na Šestom godišnjem okupljanju zvaničnika jugoistočne Evrope pod nazivom „Bogatsvo različitosti“, koje se do 24.maja, održava u Banjoj Luci, uputio poruke mira, suživota, ljubavi i međusobnog pomirenja.

„U porukama koje sam uputio i jučer Sarajevu, a zatim i u Banjoj Luci, izraženo je očekivanje svih da se maksimalnim kapacitetima i dogovorom unutar BiH, postigne budućnost te države, koja će osigurati kvalitet života njenim građanima i dobar ekonomski ambijent BiH“, rekao je crnogorski predsjednik.

Cilj je, naveo je, i integrisanje u euroatlanske tokove u kojima je Crna Gora sa BiH na istom putu spremna da podijeli iskustva, te pomogne da BiH ubrza svoj put u Evropu.