Dugotrajno partnerstvo
17

Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu porodicu iz SOS Dječijih sela u BiH

I. M.
Foto: SOS Dječija sela
Foto: SOS Dječija sela
Generacije djece i mladih iz porodice SOS mame Fikrete odrastale su uz podršku najposvećenijeg korporativnog donatora, kompanije Bosnalijek.

I ove godine, kao i prethodne dvije decenije, kompanija Bosnalijek donirat će novčani iznos koji pokriva godišnji trošak života porodice, prve oformljene u SOS Dječijem selu u Sarajevu i u BiH. Tim povodom organizovano je potpisivanje donatorskog ugovora između pomoćnice direktora Bosnalijeka Lane Mujanović i nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH Malika Garibije.

"Partnerstvo koje smo uspostavili sa SOS Dječijim selima u ovih više od 20 godina bilo je izvor inspiracije za sve nas u Bosnalijeku. Ujedno ova saradnja najbolja je potvrda snage zajedničkog djelovanja sa jasnim ciljem, a taj cilj bio je pokazati da možemo graditi društvo u kojem svako dijete zaslužuje šansu da sanja, raste i napreduje. Bosnalijek kao lider u poslovnoj zajednici BiH svjestan je svoje pozicije i odgovornosti te se trudimo podržati osiguravanje što boljih uslova za napredak, prije svega onim pripadnicima našeg društva kojima je potrebna najveća podrška. Pratili smo i pomagali generacije djece, o kojima se brinula mama SOS Fikreta i svi oni su povezani sa nama u Bosnalijeku na jedan poseban način i u nama će uvijek imati podršku čak i kada napuste svoju porodicu i započnu svoj samostalni životni put", izjavila je pomoćnica direktora Bosnalijeka Lana Mujanović.

Foto: SOS Dječija sela
Foto: SOS Dječija sela

Ovogodišnje obilježavanje saradnje posebno je emotivno i značajno, s obzirom na to da organizacija krajem ove godine SOS mamu Fikretu ispraća u penziju, nakon decenija njene nesebične posvećenosti odgajanju djece.

"Prijateljstvo sa kompanijom Bosnalijek možemo najbolje definisati riječima posvećenost i zahvalnost. Upravo tako možemo opisati i sve ove godine rada SOS mame Fikrete jer osjećamo neopisivu zahvalnost za Fikretinu bezuslovnu ljubav prema svakom djetetu koje je odgojila i za njenu posvećenost radu. Na tom putu odgajanja djece i mladih, veliku podršku smo imali od našeg partnera, najboljeg prijatelja porodice SOS mame Fikrete. Generacije djece odrastale su uz, ne samo finansijsku podršku kompanije Bosnalijek, nego i uz istinsku prisutnost u njihovim života. Od rođendana, porodičnih okupljanja, vjenčanja mladih koji su izašli iz brige, do podrške prilikom prvih zaposlenja. Sve su to trenuci koji nas vežu za naše najbolje prijatelje iz Bosnalijeka, kojima se od srca zahvaljujemo, a našoj SOS mami Fikreti želimo mnogo sreće u više nego zasluženoj penziji", izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malika Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici sos-ds.ba.