BiH
7

Vijećnica od srijede otvorena za građane i turiste

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradska uprava Grada Sarajeva će od srijede, 14.maja, 2014. otvoriti vrata obnovljene sarajevske Vijećnice za sve građane Sarajeva i goste grada, u periodu od 11:00 do 15:00 sati.

Nakon 22 godine od razaranja granatama srpskog agresora i 18 godina nakon početka obnove, građani Sarajeva ponovo će moći uživati u prelijepom ambijentu Vijećnice, ovog simbola grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Sa obnovljenom Vijećnicom, Sarajevu se vraća sjaj, ljepota i privlačnost koju je oduvijek imalo, saopštili su iz Gradske uprave.

Ova prelijepa građevina, koja je bila ne samo svjedokom već i akterom svih onih događaja koji su se u prethodnom stoljeću desili u Sarajevu, a zbog čijeg značaja je čuvena američka spisateljica Susan Sontag zaključila kako je 20. stoljeće i počelo i završilo u Sarajevu, svjetski je simbol susreta civilizacija i njihove koegzistencije.

Podsjećamo da je Vijećnica svečano otvorena u petak, 9. maja, na Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, u prisustvu brojnih zvanica, te građana i gostiju bh. prijestolnice.