Pofalići
0

Velike gužve u Sarajevu zbog saniranja asfalta na glavnoj cesti, otežan prolaz i pješacima

V. K.
(Foto: D. S./Klix.ba)
Prethodnik nekoliko dana u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu vrše se određene rekonstrukcije glavne ceste što prouzrokuje i gužve u saobraćaju, pretežno u jutarnjim i popodnevnim satima.

Prema onome što se može vidjeti, radovi, odnosno rekonstrukcija asfalta na određenim dijelovima koji su "propali", vrši se u krajnjem desnom dijelu glavne ceste što je dodatno zakomplikovalo i skretanje prema određenim dijelovima grada.

Prethodnih dana, radovi su se vršili na području Dolac Malte i u blizini tramvajske stanice Socijalno, a danas su radnici krenuli u saniranje dijelova ceste na području Pofalića.

Osim toga što je zbog radova jedan dio ceste blokiran, te se samim tim stvaraju i mnogo veće gužve u preostale dvije trake, radovi se izvode i na području pješačkih prijelaza koji vode prema tramvajskoj stanici što svakako otežava i prolazak pješaka.

Iako je saniranje glavne saobraćajnice na području Sarajeva proces koji će se u narednom periodu neminovno morati izvršiti, što je naglasio i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, stiče se dojam kako se ovakav tip radova trebao obavljati u noćnim terminima čime bi se izbjegle dodatne gužve u gradu.