BiH
510

Vatromet i pjesma na Palama na skupu SNSD-a, Dodik ponovio da je RS država

Klix.ba
Foto: Jelena Nišić/Klix.ba
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Na predizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji se održao večeras na Palama pred više od hiljadu prisutnih građana obratio se predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji se zahvalio svima koji su glasali na referendumu, nakon čega je uslijedila proslava uz vatromet.

Još prilikom dolaska Milorada Dodika na Pale okupljeni građanu su ga dočekali sa pjesmom i skandiranjem, nakon čega je uslijedilo predstavljanje kandidata SNSD-a za odbornike u općinskom vijeću na Palama.

Centralni dio skupa bio je obraćanje Milorda Dodika, koji je prisutne pozvao da na predstojećim izborima podrže kandidate SNSD-a, a potom se zahvalio svima koji su izašli na referendum o Danu RS-a i podržali da se 9. januar obilježava kao Dan RS-a.

"Znam da se nekada nismo razumjeli, ali ja na Pale dolazim s obrazom. Onda kada vi niste vjerovali u mene, ja sam vjerovao u vas. Sada vi vjerujete u nas i u ono što radimo. Boško Jugović je najbolji izbor za načelnika Pala", kazao je Dodik na početku svog govora.

Dodik je izjavio kako su Srbi imali slobodu samo onda kada su imali državu, pri tome ističući da u suprotnom budu svaljeni u jame Jasenovca i na drugim stratištima.

"Sama sloboda je Srbima bila garantovana onda kad su imali državu. Zato je Republika Srpska kao država važna. RS je država. RS je u Dejtonski mirovni sporazum i BiH unijela svoju teritoriju, efektivnu vlast i narod koji je htio Republiku. To su kriteriji za državu", rekao je Dodik.

On je kazao kako je to učio u školi te da RS-u od toga ne fali ništa.

"Nama je dovoljna i RS. Mi smo za Dejton, ali nismo za to da nam neko kaže kako treba nešto da učinimo", kazao je Dodik.

Potom je uslijedio vatromet, a večeras će na Palama biti održan i koncert srbijanske grupe Tropico band.