BiH
104

Vanredni sastanak u GRAS-u: I ako dođe do gašenja preduzeća, građani ne trebaju brinuti

Piše: A. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) GRAS danas će u 11 sati biti održan vanredni sastanak zbog problema koji u posljednje vrijeme guše ovo preduzeće, potvrđeno je za Klix.ba iz Sindikata GRAS-a, a raspravljat će se i o mogućem gašenju preduzeća.

Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo će s direktorom GRAS-a Avdom Vatrićem, svim članovima Uprave preduzeća i Sindikatom razgovarati o aktuelnim problemima, a kako je kazao prije početka sastanka, i ako dođe do gašenja ovog sarajevskog preduzeća, građani ne trebaju brinuti, jer će se sigurno naći rješenje.

Jedan od glavnih problema zbog kojih je zakazan sastanak je nesreća koja se prije tri dana dogodila u sarajevskom naselju Hrid kada je minibus GRAS-a skliznuo s ceste i udario u parkirani automobil i privatni objekat.

Nadalje, razgovarat će se i o sigurnosti putnika u vozilima javnog prijevoza, kao i o tužbama radnika i aukciji na kojoj bi GRAS mogao ostati bez više od 30 vozila, što bi dovelo do potpunog saobraćajnog kolapsa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je GRAS svojim radnicima podijelio isprintanu anketu u kojoj od njih traži da iznesu svoje mišljenje na koji način mogu riješiti problem tužbi koje će ovo preduzeće koštati blizu 60 miliona KM. U anketi su ponuđeni prijedlozi šta GRAS može uraditi za radnika ukoliko odustane od tužbe. Među prijedlozima je i zapošljavanje člana porodice.