Jerko Ivanković Lijanović
0

"Ustavne promjene u Hrvatskoj su izdaja Hrvata u BiH"

FENA
Jerko Ivanković Lijanović
Jerko Ivanković Lijanović
Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović izjavio je kako sporazum o ustavnim promjenama u BiH, prema kojemu će oko 200,000 Hrvata iz BiH na izborima za Hrvatski sabor glasovati na četiri birališta, predstavlja izdaju Hrvata iz BiH.

U priopćenju za javnost Ivanković Lijanović je na odgovornost pozvao HDZ BiH.

"HDZ BiH je opet zabio nož u leđa Hrvatima u BiH zbog klasične trgovine i nesposobnosti vođenja politike, a kao 'stožerna stranka Hrvata', kako sebi bez opravdanja pripisuju titulu, nakon jučerašnje sjednice Hrvatskog sabora i službeno postaje izdajnička stranka. Da bi samo prividno, a ne i suštinski dobili podršku za naredne izbore u desetom mjesecu, HDZ BiH je sporazumom o podršci s HDZ-om Hrvatske prodao Hrvate BiH ", navodi se u priopćenju.

Narodna stranka Radom za boljitak odustat će od blokade Neuma, jer blokada ne bi promijenilo odluku donesenu u Saboru, stoji u priopćenju.

"Siguran sam da će se birači jako angažirati kako bi porazili HDZ BiH. Ta politika više nikad ne smije biti u prilici da vodi Hrvate BiH", dodao je Jerko Ivanković Lijanović.