BiH
200

Uskoro počinje rekonstrukcija platoa Skenderija, koštat će 900.000 KM

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Plato Skenderije koji je godinama razrovljen i narušava ugled centra glavnog grada Bosne i Hercegovine, uskoro će biti obnovljen. Radovi koji su trebali početi krajem prošlog mjeseca prolongirani su zbog žalbe jednog od ponuđača na tenderu za rekonstrukciju platoa.

Kako je za Klix.ba kazao direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo, trenutno se čeka odluka Ureda za razmatranje žalbi BiH, čije bi zeleno svjetlo omogućilo početak radova čija se vrijednost procjenjuje na 900.000 KM.

"Otvoren je postupak javnih nabavki, a prema toj proceduri mi smo izabrali najpovoljniju cijenu. Na tu odluku se žalila drugoplasirana firma, ali ne znamo tačno zbog čega. Cjelokupnu dokumentaciju smo uputili Uredu za razmatranje žalbi BiH i postupak je trenutno u proceduri", rekao je za Klix.ba Amer Kapo.

Kapo ističe da će se rekonstrukcija platoa raditi do područja na kojem se nalaze trgovke, što podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju.

"Postavit ćemo najkvalitetnije ploče, a radovi će koštati oko 900.000 KM i to od kredita Razvojne banke", dodao je Kapo.

Kako saznaje Klix.ba, najprihvatljiviju ponudu, koju je Kapo izabrao, dala je firma Unigradnja, a na odluku se žalila firma Sela koja je bila drugoplasirana na tenderu.