Vrijedna donacija
17

Ured za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima donirao informatičku opremu MUP-u BPK Goražde

E. A.
Saradnja MUP-u BPK Goražde odnosno Uprave policije sa Uredom za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH rezultirala je vrijednom donacijom u informatičkoj opremi koja je isporučena danas.

Vrijednost donacije je 17.376 američkih dolara, a ugovor o primopredaji u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nusreta Hubjera, potpisali su predstavnik Ureda Chris McMurray i komesar Uprave policije Damir Bogunić. Oni su danas naglasili da će donirana oprema biti raspoređena u skladu sa ukazanim potrebama, posebno Sektora kriminalističke policije.

Vlada SAD-a podržava reformu pravosudnog sistema BiH, a Ured za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH, pruža razvojnu pomoć kroz obuku i obezbjeđenje opreme za razvoj neophodnih kapaciteta, naglšeno je danas.

Najavljen je nastavak dobre saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije BPK Goražde, u smislu pružanja podrške u opremanju materijalno-tehničkim sredstvima a sve u cilju unapređenja uslova za rad policijskih službenika.