BiH
1

Univerzitet Vitez na svjetskom takmičenju u rješavanu studije slučaja u Beogradu

Klix.ba
Ekipa Univerziteta Vitez se kvalifikovala na svjetsko takmičenje u rješavanju studije slučaja (Case Study) iz poslovne prakse Belgrade Business International Case Competition 2013 (BBICC), koje će se održati u Beogradu od 2. do 7. aprila 2013.

Kruna svih napora i insistiranja na izvrsnosti studenata u nastavnim i vannastavnim aktivnostima je stigla u formi službenog poziva organizatora Belgrade Business International Case Competition 2013 (BBICC), Univerziteta Beograd i Fakulteta organizacionih nauka - FON, koji su zvanični prvaci Evrope u rješavanju studije slučaja.

U protekle tri godine ekipa Univerziteta Vitez je osvojila više prvih, drugih i trećih mjesta na regionalnim takmičenjima u rješavanju studije slučaja, što je ovaj univerzitet dovelo na listu međunarodnih univerziteta koji se bave ovom vrstom ekonomske prakse. Članove ove ekipe Univerziteta čine članovi ANSE (Asocijacija naprednih studenata) koji svojim zalaganjem predstavljaju ponos ove visokoobrazovne institucije koju vodi mentor doc.dr.sc. Edin Arnaut.

Predstavnici eminentnih svjetskih univerziteta dolaze početkom aprila u Beograd gdje će pokazati svu raskoš talenta i znanja u rješavanju studije slučaja.

Učesnici takmičenja su predstavnici univerziteta iz Srbije, BiH, Kanade, SAD-a, Velike Britanije, Danske, Tajlanda, Singapura i Novog Zelanda.