BiH
0

Ukidaju se redukcije u isporuci plina u KS

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo (KS) Elmedina Konakovića i direktora "BH-Gas-a" Mirze Sendijarevića saopćeno je da će redukcije u isporuci gasa "BH-Gas-a" prema "Sarajevogasu" biti ukinute.

Konaković je naglasio da je pitanje isporuke gasa gorući problem u KS već duže vrijeme zbog čega će se Vlada KS ozbiljno posvetiti njegovom rješavanju.

"Jedna od mjera za prevazilaženje dugovanja bit će i reorganizacija javnih poduzeća koja se bave isporukom toplotne energije i gasa, a koja neće podrazumijevati otpuštanje radnika već njihovu preraspodjelu s ciljem povećanja produktivnosti njihovog rada", najavio je Konaković.

Dodao je i da će Vlada KS zatražiti Izvještaj od Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća (KJKP) "Toplane Sarajevo" s preciznim podacima o neizmirenim dugovanjima svih korisnika za isporučenu toplotnu energiju.

Sendijarević je ovom prilikom ponudio i moguće modalitete za reprogram dugovanja zaostalih iz prethodnih godina u iznosu od oko 35 miliona KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Vezani članci