Određene mjere zabrane
0

Uhapšeni u akciji u Gornjoj Maoči pušteni na slobodu

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Osobe uhapšene u policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči odlukom Suda BiH bit će puštene iz pritvora. Njima su određene posebne mjere zabrane, a ukoliko budu prekršene pritvor će biti ponovo određen.

"Sud BiH je na prijedlog Tužilaštva BiH ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane uhapšenima u policijskoj akciji u Gornjoj Maoči. Mjere zabrane uključuju zabranu napuštanja mjesta boravka, kontaktiranje sa ostalim osumnjičenima, ili razgovor o predmetu bilo s kim izuzev sa advokatima, međusobnu komunikaciju kao i zabranu prisustvovanja javnim okupljanjima", kazala je za Sarajevo-x.com Manuela Hodžić, portparol Suda BiH, dodajući da će policija neprestano obilaziti Gornju Maoču, mjesto u kojem žive osumnjičeni, te u slučaju da prekrše mjere zabrane pritvor će biti ponovo određen.

Pritvor je ukinut Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Edisu Bosniću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću i Mersedu Čekiću, a oni će biti pušteni na slobodu čim Sudu BiH predaju svoja lična dokumenta.

Istraga u ovom predmetu se i dalje nastavlja.