BiH
0

Uhapšen Amar Zulić koji je teško ranio Armina Alikadića

FENA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili Amara Zulića -Zula, koji je osumnjičen da je prošle sedmice hicima iz vatrenog oružja u sarajevskom SA clubu teško ranio Armina Alikadića.

Kako je saopćeno iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovođenjem tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dubravka Čampare, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od subote, 9.februara, realizovali su planske aktivnosti traganja za Zulićem, koji je lociran u stanu koji se nalazi u ulici Nusreta Šišića-Dede broj 18.

Nakon toga je izvršena blokada šireg lica mjesta s ciljem predupređenja i sprječavanja njegovog bjegstva, kao i eliminisanja rizika bilo kakve mogućnosti ugrožavanja sigurnosti građana.

Nakon izvršenih procjena, sinoć u 20.45 sati, Amar Zulić je lišen slobode i priveden u službene prostorije MUP Kantona Sarajevo. Prilikom hapšenja u njegovom društvu se nalazio njegov brat Mirza koji je također lišen slobode.

Prilikom vršenja ove složene taktičke policijske operacije, nije bilo upotrebe sile policije, niti povrijeđenih osoba.