BiH
1

U Sarajevu održana promocija Demokratske fronte bez Željka Komšića

Piše: N. Jamaković
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Sarajevu je danas minut do 12 održana javna promocija i predstavljanje Demokratske fronte BiH, u organizaciji sarajevskog Kantonalnog odbora ove stranke.

Simbolično su podijeljene prve tri članske kartice ljudima koji su se prvi učlanili u stranku u Kantonu Sarajevo. Na skupu pred sarajevskom Katedralom su se između ostalih aktivista i simpatizera pojavili član Predsjedništva stranke Damir Marjanović, generalni sekretar Sifet Podžić i predsjednik Kantonalnog odbora Samer Rešidat.

Mnogi su, međutim, bili iznenađeni zašto se na skupu nije pojavio lider stranke Željko Komšić. Ipak, Marjanović je za Klix.ba rekao kako je Komšić morao otići na redovni ljekarski pregled i rehabilitaciju u Sloveniju, gdje odlazi nakon što je povrijedio nogu igrajući mali nogomet u oktobru 2012. godine.

"Bilo je čak govora o tome da se ovaj skup pomjeri, jer Komšić neće moći doći, ali je on insistirao na tome da se promocija ipak održi", rekao nam je Marjanović.

On je također okupljenim novinarima kazao da je došlo vrijeme za promjene.

"Zato smo se i okupili ovdje kako bismo poručili ljudima da smo spremni početi raditi na tome, ali i predstaviti naše ideje kako doći do promjena. I više smo nego zadovoljni odzivom, o čemu svjedoči podatak da je u svega tri mjeseca samo u Kantonu Sarajevo u stranku učlanjeno više od tri hiljade ljudi, dok veliki broj čeka provođenje procedure kako bi i oni bili učlanjeni. Na nama je da radimo kako bismo opravdali povjerenje koje očito imamo kod ljudi", rekao je Marjanović, koji je potom sa stranačkim kolegama razgovarao i sa građanima Sarajeva.

Sifet Podžić je podsjetio kako se sutra navršavaju tri mjeseca od osnivačke skupštine stranke, te naglasio kako je već u tako kratkom roku puno učinjeno, s obzirom i na veliki broj građana koji žele pristupiti stranci. Rešidat je naveo kako je skup simbolično organizovan minut do 12 te je pozvao ljude da u velikom broju podrže ovu stranku koja će, kako je kazao, dati priliku i novim ljudima koji dosad nisu bili u politici.

Info-štand kod Katedrale će biti otvoren do 20 sati.