BiH
122

U Neumu spašeno dvoje iznemoglih kupača

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Jedinice granične policije Neum u saradnji sa službenicima Policijske stanice Neum jučer su spasili dvije osobe iz Neumskog zaljeva.

Po dojavi članova porodice da im se gubi svaki trag kormilari ove jedinice pronašli su kupače u vidno iznemoglom stanju na sredini Neumskog zaljeva. Bezbjedno su smješteni na službeno plovilo Granične policije BiH, a potom predati službenicima PS Neum, koji su službenike JGP Neum prethodno obavijestili o nestanku dvije osobe u moru.

Osim toga, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 2.8.2016. godine na letu za Beč lišili su slobode A.A. (1984.) državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela iz oblasti organizirani kriminal.

A.A. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na ulasku u BiH 1.8.2016. godine slobode je lišen bh. državljanin M.R. (1979.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog pronevjere u službi. Službenici Jedinice granične policije Trebinje M.R. predali su službenicima MUP-a KS na daljnje postupanje.