BiH
0

U naselju Briješće gradit će se ambulanta porodične medicine

FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo Milan Mioković i direktorica Doma zdravlja Novi Grad Sarajevo Dženana Tanović posjetili su naselje Briješće.

S predstavnicima Vijeća mjesne zajednice razgovarano je o realizaciji izgradnje ambulante u naselju Briješće odnosno ideji načelnika Šumana da se dio prostora u zgradi Mjesne zajednice preuredi u ambulantu porodične medicine.

S prijedlogom načelnika Šumana saglasilo se Vijeće MZ Briješće.

Na lokalitetu MZ živi 8.500 hiljada stanovnika koji se liječe u ambulatama Buča Potok, Sokolje i Domu zdravlja na Otoci.

Šuman je rekao da će JU Domovi zdravlja Sarajevo dostaviti tehničko rješenje za ambulantu Briješće nakon čega će se pokrenuti dalje aktivnosti na realizaciji preuređenja prostora mjesne zajednice.

"Očekujemo da će ova ambulanta biti u funkciji do kraja godine. Preuređenje prostora neće negativno uticati na rad organa Mjesne zajednice", rekao je Šuman.

Po riječima direktora Miokovića biti će poduzete i aktivnosti na osiguranju timova ljekara za rad u ovoj ambulanti, saopćila je Pres -služba Općine Novi Grad Sarajevo.