Potvrdio MUP Kantona 10
93

U Livnu na protestima privedeno sedam osoba od kojih su tri povrijeđene

G. Š.
U sukobu specijalne policije i građana koji su u selu Megdan kod Livna tijelima zaustavili građevinske mašine da spriječe radove na ilegalnom vodocrpilištu privatnog investitora, policija je privela sedam osoba od koji su tri povrijeđene, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak policija pružala asistenciju privatnom poduzeću koje je tražilo asistenciju za vršenje hidrogeoloških istraživanja i mineralnih sirovina kako bi im omogućili pristup na tu lokaciju.

"Oni su imali odobrenje od ministarstva gospodarstva koje je izdato prije, a za danas je dogovorena sama asistencija. Prilikom pružanja te asistencije jedan dio građana je ometao policijske službenike u obavljanju službene radnje, tako da je sedam osoba privedeno u Policijsku stanicu Livno. Troje njih je zatražilo ljekarsku pomoć i odvezeni su Dom zdravlja, gdje im je ukazana ljekarska pomoć i vraćeni su u Policijsku stanicu Livno", kaže Vrdoljak za Klix.ba.

Ističe da je u toku uzimanje određenih izjava, te da postoje osnovane sumnje da su oni počinili prekršaj iz članka sedam zakona o javnom redu i miru, odnosno ometanje i omalovažavanje tijela vlasti u obavljanju službenih radnji.