BiH
0

U Hercegovini sutra sunčano, u Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina

FENA
U Hercegovini sutra sunčanije. Lokalno slabi pljuskovi i slaba kiša se očekuju uglavnom u Bosni.

Poslijepodne slabe padavine su moguće u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine. U Bosni je poslijepodne moguća i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 stepeni, na jugu od 18 do 23. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32, a na jugu Hercegovine od 32 do 36 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Poslijepodne na području grada moguć je i slab kratkotrajan pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana registrovani su pljuskovi u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 16 stepeni, Ivan-sedlo 26, Bihać, Livno i Sanski Most 28, Banja Luka, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sarajevo 29, Bugojno 30, Bijeljina, Jajce i Tuzla 31, Doboj, Mostar, Trebinje i Zenica 32, Stolac 34, Neum 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.