BiH
273

Zbog dresova Hrvatske: U Fojnici napadnuti maloljetnici hrvatske nacionalnosti!

Piše: E.S.H.
Fojnica, Foto: Arhiv/Klix.ba
Fojnica, Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon utakmice koja je odigrana između reprezentacija Kameruna i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, u Fojnici se desio se novi incident koji je, po svemu sudeći, nacionalno motiviran.

Kako nam je potvrdio jedan od stanovnika Fojnice, napadnuti su maloljetnici koji su na sebi imali dresove hrvatskih reprezentativaca.

"U Fojnici su poslije utakmice pretučena djeca, samo zato što su Hrvati. Ne od vršnjaka već od starijih mrcina... U Fojnici se umalo nije desio novi Denis Mrnjavac", napisao je, između ostalog, Fojničanin u dopisu redakciji Klix.ba.

Navodno, napadači su bili maskirani, a maloljetnike su prvo gađali kamenjem, udarali ih letvama i nogama.

No, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan je u izjavi za Klix.ba rekao da policiji ovaj slučaj nije prijavljen.

Zamjenik komandira policijske stanice Fojnica Juro Čuturić je rekao da o ovom slučaju policija nije obaviještena.

"Saznali smo jutros za incident, ali operativnom centru nije ništa prijavljeno. Mi ćemo izvršiti provjeru kako bi utvrdili šta se zapravo desilo. Poduzet ćemo sve mjere da se spriječe ovakve situacije", rekao je Čuturić za Klix.ba.

Napomenuo je da je situacija u Fojnici zadovoljavajuća i da nema napetosti, ali da će biti pojačane mjere za vrijeme praćenja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu.