BiH
293

U Domu zdravlja u Kladnju pružena ljekarska pomoć Majkama Srebrenice

FENA
U Domu zdravlja u Kladnju danas je u kasnim poslijepodnevnim satima pružena medicinska pomoć majkama Srebrenice koje su zadobile povrede prilikom pokušaja ulaska u hangar u Kravici, gdje su porodice žrtava došle radi odavanja počasti najmilijima, a u čemu su ih pokušali spriječiti pripadnici policije RS-a.

Kako je Feni kazao dežurni ljekar službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Kladnju Samir Jusupović, pregledano je šest pacijentica kod kojih su konstatirane lakše povrede - modrice po rukama, nogama i grudnom košu, dok je jednoj pacijentici pružena ljekarska pomoć usljed visokog krvnog pritiska.

"Sve pregledane pacijentice su otpuštene iz Hitne pomoći sa savjetom za kućno liječenje i, eventualno, da se po potrebi jave na kontrolu kod porodičnih ljekara", kazao je dr. Jusupović.

Po njegovim riječima, jedna pacijentica je dobila terapiju putem injekcije, a ostalima je savjetovano da stavljaju obloge i, eventualno, uzimaju lijekove protiv bolova (analgetike).

Isto je za Fenu potvrdila i predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić koja je zadobila povrede ruke i stomaka.

Kazala je da su kod nje konstatirane lakše povrede, te da im je savjetovano da zatraže ljekarsku pomoć ukoliko osjete bilo kakve tegobe.

Subašić podsjeća da su članovi porodica u konačnici uspjeli ući u hangar u Kravici te odati počast ubijenima i položiti cvijeće na mjesto stradanja i pored toga što je policija pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, kao i ranijih godina.