Sarajevo
40

U Domu Oružanih snaga BiH održan tradicionalni Božićni koncert: Ko je sve došao

M. N.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu večeras je održan svečani koncert i prijem povodom najradosnijeg katoličkog blagdana Božića.

Koncert i prijem su održani u organizaciji ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, a prisustvovali su brojni predstavnici političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog i privrednog života, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskog kora.

U bogatom muzičkom programu nastupio je Vojni orkestar OS BiH kojim je dirigovao pukovnik Tomislav Sušac, a kao gošća je nastupila solistica Lucija Zovko.

Koncertu su prisustvali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar finansija Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, ministar pravde BiH Josip Grubeša, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, delegat Doma naroda PS BiH Briša Čolak i dr.

Prisutni su bili i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, generalski kor OS BiH, pripadnici MO i OS BiH, te drugi predstavnici vjerskih zajednica u BiH.

Posjetioci koncerta poslušali su božićna muzička djela domaćih i svjetskih kompozitora koja su učesnici koncerta izvodili u samostalnim i zajedničkim nastupima.