"Diplomatska mrlja"
109

Tuzlanski DF posjetu Milanovića nazvao političkim skandalom: Nije se poklonio žrtvama na Kapiji

I. Sa.
Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović jučer boravio u službenoj posjeti našoj zemlji te obišao Tuzlu i Brčko, oglasila se i Demokratska fronta Tuzla.
Kako poručuju, u "normalnom okruženju" bi se jučerašnja posjeta Milanovića Tuzli nazvala političkim skandalom.

"U našem će, nadamo se, barem ostaviti mrlju na diplomatskom CV-ju prvog čovjeka Hrvatske. Ni građani Hrvatske sigurno nisu ponosni na činjenicu da je Milanović 'zaobišao' tuzlansku Kapiju mjesto stradanja tuzlanske mladosti. Upisao se tako Milanović na listu rijetkih koji nisu položili cvijeće i poklonili se civilnim, nedužnim žrtvama agresora", poručuju iz DF-a Tuzla.

Navode i kako je možda "neko poput gradonačelnika Zijada Lugavića trebao kazati predsjedniku Hrvatske da je među ubijenim i stradalim bilo i Hrvata, čije interese i položaj u BiH on danas naziva pitanjem nacionalne sigurnosti Hrvatske".

"Pa krenite onda od toga da ne remetite našu sigurnost gospodine Milanoviću, naroćito uvažavajući činjenicu da je 115. brigada HVO-a čiju ste obljetnicu slavili bila dijelom Drugog korpusa Armije Republike BIH i da se njihovi preživjeli članovi svakog 25. maja poklone žrtvama na Kapiji. Nama nije važno da li ste u Tuzlu došli s namjerom da zadate kakav politički nizak udarac HDZ-u, važno nam je da naši gosti poštuju sve naše žrtve, bez obzira kojem narodu pripadali", navodi se u saopćenju.