BiH
3

Tuzla: Učenik koji je nožem ranio druga izbačen iz škole

Piše: D. Brkić
Nastavničko vijeće Turističko-ugostiteljske škole u Tuzli donijelo je odluku o isključenju učenika drugog razreda koji je jučer poslijepodne preklopnim nožem povrijedio svog školskog druga.

Ocijenjeno je kako je on, prema važećem pravilniku, počinio težu povredu discipline, te je isključen iz škole u koju je došao nakon što je samovoljno napustio Saobraćajnu školu u Tuzli.

Povrijeđeni učenik osjeća se dobro, a saznajemo kako je u izjavi službenicima policije naveo da mu je drug nakon nanošenja povrede pomogao da ode do toaleta i zaustavi krvarenje. Njemu je pomoć potom ukazana na UKC Tuzla, a ljekari su konstatovali lakše tjelesne povrede.

Učenici Turističko-ugostiteljske škole navode kako su njih dvojica bili nerazdvojni i da je povreda splet nesretnih okolnosti.

Međutim, Nastavničko vijeće, kako navode, moralo je postupiti prema odredbama Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti i iz škole isključiti učenika koji je u rukama imao preklopni nož.

Podsjetimo kako je jučer Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole isključilo tri učenice koje su prošlog petka brutalno pretukle svoju školsku drugaricu.