BiH
1

Tuzla: Sinan Alić dobio prijeteću poruku

Piše: D. Brkić
Predsjednik Fondacije Istina, pravda, pomirenje iz Tuzle, Sinan Alić u nedjelju uvečer je dobio SMS poruku prijetećeg sadržaja.

U poruci koju je poslala nepoznata osoba je pisalo: "Majku ti četničku, ti si potpalio rapatničku vatru, u njoj ćeš izgorjeti".

U ponedjeljak je Alić o poruci upoznao MUP TK i Kantonalno tužilaštvo Tuzla, koji su preduzeli mjere kako bi identifikovali pošiljaoca.

"Poruka je poslata na službeni mobitel, koji je dostupan na internet stranici Fondacije. Po sadržaju poruke može se naslutiti o kojoj je grupi ljudi riječ, odnosno riječ je o osobama koje su involvirane u ratni zločin nad civilima srpske nacionalnosti, koji je počinjen u julu 1992. godine u selu Rapatnica kod Srebrenika", kaže Alić.

Upravo je Fondacija Istina, pravda, pomirenje Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostavila krivičnu prijavu protiv osam osoba, koje se dovode u vezu sa ratnim zločinom u Rapatnici.

"U zatvoru je trenutno Zuraid Mujčinović, koji je osuđen na osam godina zatvora, ali je nevin. Svi u Srebreniku znaju ko je počinio ratni zločin, samo istražni organi ne znaju o kome je riječ. Mi smo se uključili u taj slučaj, a očito da je ova prijeteća poruka posljedica naše angažiranosti. Pošiljaocu mogu poručiti kako je poruka stigla kasno, jer je istraga o ratnom zločinu u Rapatnici u punom zamahu", kaže Alić.